Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Удосконалено Інструкцію з організації інкасації коштів та перевезення валюти

December 30, 2015

НБУ вніс зміни до Інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей у банківських установах в Україні.
Зокрема, визначено, що послуги з інкасації банкам можуть надавати юрособи, які здійснюють таку діяльність на підставі відповідної ліцензії НБУ з урахуванням вимог цієї Інструкції та інших нормативно-правових актів НБУ.
Крім цього, банки зобов'язані:
- до 31 грудня 2016 року дообладнати виготовлений до 2012 року (включно) панцерований автотранспорт відповідно до вимог Інструкції сейфами тимчасового зберігання цінностей та/або інкасаторськими сейфами, крім того автотранспорту, що використовуватиметься виключно для забезпечення супроводження валютних цінностей під час їх перевезень;
- здійснювати міжобласні перевезення валютних цінностей автотранспортом не нижче 3 класу захисту згідно з вимогами Державного стандарту України ДСТУ 3975-2000 "Захист панцеровий спеціалізованих автомобілів. Загальні технічні вимоги", обладнаним сейфами тимчасового зберігання цінностей та/або інкасаторськими сейфами.

Постанова НБУ від 23.12.15 р. № 922 набрала чинності з 29.12.15 р., за винятком окремих положень, зокрема, щодо можливості надання юрособами послуг з інкасації банкам, які набирають чинності з 01.01.16 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!