Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Удосконалено порядок проведення перевірок з питань протидії відмиванню доходів

April 1, 2016

НБУ прийняв постанову від 30.03.16 р. № 204, якою внесено зміни до Положення про порядок організації та проведення перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
Зокрема, пункт 18 розділу II Положення доповнено нормами, якими передбачено, що керівник або заступник керівника інспекційної групи фіксує факт ненадання банком/установою на запит інспекційної групи зазначених у запиті інформації, документів (їх копій та/або витягів з них), письмових пояснень в установлений строк у повному обсязі, визначеному форматі, структурі та вигляді шляхом вчинення відповідного запису на запиті про надання таких документів (на примірнику, що зберігається в керівника/заступника керівника інспекційної групи) або складає відповідний акт.
Керівник або заступник керівника інспекційної групи має право на підставі запиту інспекційної групи вимагати (за необхідності) виготовлення банком/установою копій документів у присутності члена інспекційної групи.
Крім цього, викладено у новій редакції форму Звіту з питань оцінки ризиків у сфері фінансового моніторингу.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Usovershenstvovan-poryadok-provedeniya-proverok-po-voprosam-protivodejstviya-otmyvaniyu-doxodov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!