Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Удосконалено порядок застосування органами казначейства заходів впливу за порушення бюджетного законодавства

January 19, 2016

З метою приведення у відповідність до Закону від 10.04.14 р. № 1197-VII «Про здійснення державних закупівель» унесено зміни до Методичних рекомендацій щодо порядку застосування органами Державної казначейської служби України заходів впливу за порушення бюджетного законодавства, затверджених наказом Держказначейства від 29.12.12 р. № 394.
Зокрема, уточнено порушення порядку реєстрації бюджетних зобов’язань та фінансових зобов’язань розпорядниками бюджетних коштів, за якими органи Казначейства складають попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо їх усунення в частині терміну подання договору про закупівлю товарів, робіт і послуг та нерозміщення на веб-порталі уповноваженого органу документів щодо проведення процедур закупівлі. Відтепер органи Казначейства можуть не зазначати у попередженні термін усунення порушення бюджетного законодавства, якщо документи, передбачені законодавством, надані до органу Казначейства з порушенням визначеного терміну та встановлено факт порушення бюджетного законодавства, за яке застосовується захід впливу у вигляді зупинення операцій із бюджетними коштами.
Крім того, уточнено термін складання органом Казначейства розпорядження про зупинення операцій з бюджетними коштами. Тобто розпорядження має складатися протягом одного робочого дня після отримання органом Казначейства пояснень або відмови від їх надання, а не на підставі протоколу. Якщо порушення бюджетного законодавства усунено на етапі підписання протоколу керівником органу (установи, організації, підприємства), де воно вчинене, то розпорядження про зупинення операцій з бюджетними коштами не складається.

Наказ Держказначейства від 04.01.16 р. № 2 набув чинності з дня підписання.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!