Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Удосконалено порядок здійснення операцій на міжбанківському валютному ринку

October 27, 2015

НБУ сприяє більш ефективному функціонуванню валютного ринку. На це спрямовані постанови НБУ від 23.10. 15 р. № 721 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" та № 722 «Про внесення змін до деяких розпорядчих документів Національного банку України».

Постановою № 722 подовжено час функціонування Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України НБУ (далі – Система). Відтепер Система працюватиме у робочі дні з понеділка до п’ятниці включно з  9.00 до 17.30 за київським часом, замість завершення роботи о 17.00 в понеділок-четвер і о 16.00 в п’ятницю та передсвяткові дні.

Зазначені зміни будуть сприяти більш ефективному управлінню ліквідністю банками, зокрема за допомогою проведення валютних операцій на умовах «своп»,  новий порядок проведення яких встановлено у постанові № 721.

Постанова № 721 надає можливість МФО додатково залучати гривневі ресурси для їх подальшого спрямування на кредитування українських позичальників. Для цього регулятор надав право уповноваженим банкам здійснювати валютні операції на умовах «своп» з МФО.

Водночас НБУ розширив перелік валют, з якими уповноваженим банкам дозволено проводити операції «своп». Досі вони мали можливість проводити валютні свопи виключно з вільно  конвертованими  валютами, які широко використовуються для  здійснення  платежів за міжнародними операціями, продаються на головних валютних ринках світу і  дозволяються  для  здійснення інвестицій  в  Україну (валютами 1-ї групи Класифікатора іноземних валют та банківських металів). Відтепер це обмеження не діє.

Постанови НБУ від 23.10.15 р. № 721 та 722 набули чинності з 27.10.15 р.

 

Новини за темою:

З 23.10.15 р. НБУ скасовує низку валютних обмежень

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!