Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Умови гарантування вкладів відтепер у кожному депозитному договорі

November 7, 2014

3 31.10.14 р. набрали чинності Положення про порядок інформування громадськості про систему гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Положення).

Зокрема, встановлено, що банки зобов`язані включати до змісту договорів банківського вкладу, договорів банківського рахунку умови відшкодування коштів за даним вкладом Фондом гарантування вкладів фізосіб (далі – Фонд).

Крім цього, внесено зміни до Довідки про систему гарантування вкладів фізосіб (додаток 2 до Положення), яку банки зобов`язані розміщувати у всіх приміщеннях банку, де вкладникам надаються банківські послуги (на інформаційних стендах та/або в операційному залі, де здійснюються операції з приймання вкладів від фізичних осіб тощо), а також на власній сторінці в мережі Інтернет.

У разі залучення банком вкладу, на відшкодування коштів за яким не поширюються гарантії Фонду, банк зобов`язаний ознайомити про це під підпис фізичну особу, яка має намір розмістити такий вклад у банку, до укладення такого договору, у тому числі вкладу, розміщеного на умовах отримання від банку процентів на більш сприятливих договірних умовах, ніж звичайні, або з іншими фінансовими привілеями від банку (вклади на індивідуальній основі).

Лист Фонду гарантування вкладів фізосіб від 04.11.14 р. № 12-11942/14.

Новини за темою:

Змінено умови кредитування Фонду гарантування вкладів

Як держава кредитуватиме Фонд гарантування вкладів фізосіб

Чи поверне Фонд гарантування вкладів заставний депозит?

Фонд гарантування вкладів фізосіб отримає фінансову підтримку облігаціями

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!