Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Посилять контроль обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах

July 16, 2014

Внесено зміни до Порядку ведення службами у справах дітей обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
Зокрема, для обстеження умов проживання дитини служба у справах дітей протягом 3 робочих днів залучає центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, а в разі скоєння фізичного, психологічного, сексуального, економічного насильства над дитиною, жорстокого поводження з нею або існування реальної загрози його вчинення – невідкладно протягом доби, для здійснення екстреного втручання в ситуацію.
Про результати оцінки потреб дитини та її сім`ї (у разі наявності), подальшу соціальну роботу із дитиною, її сім`єю, зокрема надання їй (їм) необхідних соціальних послуг, центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді протягом 7 робочих днів повідомляє службу у справах дітей, а в разі виявлення фізичного, психологічного, сексуального, економічного насильства над дитиною, жорстокого поводження з нею або існування реальної загрози його вчинення – невідкладно протягом доби.
Крім цього, наказ про взяття дитини на облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, видається службою у справах дітей у разі підтвердження інформації про дитину, яка підлягає обліку:
- протягом місяця після виявлення дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, з підстав: проживання в сім`ї, у якій батьки або особи, які їх замінюють, ухиляються від виконання своїх обов`язків з виховання дитини; систематичного самовільного залишення дитиною місця постійного проживання;
- протягом 7 робочих днів після виявлення дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, з підстав: скоєння фізичного, психологічного, сексуального, економічного насильства над дитиною, жорстокого поводження з нею або загрози його вчинення; залучення дитини до найгірших форм дитячої праці.

Наказ Мінсоцполітики від 16.06.14 р. № 387 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 22.07.14 р. № 56.

Новини за темою:
Збільшено норму витрат на харчування дітей у закладах оздоровлення
У 2014 році за рахунок соцстраху діти оздоровлюватимуться не менше 18 днів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!