Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Посилено відповідальність п`яних водіїв

July 8, 2016

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції» (законопроект № 4373).
Законом вносяться зміни до ст. 25 і ст. 130 КпАП і посилюється відповідальність за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.
Передбачається, що позбавлення права керування транспортними засобами, оплатне вилучення та конфіскація предметів можуть застосовуватись як основні, так і як додаткові адмінстягнення.
Проектом суттєво збільшуються розміри штрафів та строки позбавлення права керування транспортними засобами за керування в стані сп'яніння:
- штраф 600 НМДГ, позбавлення прав на 1 рік;
- при повторності (протягом року) - штраф 1200 НМДГ, позбавлення прав на 3 роки;
- два рази на протязі року, за відмову від огляду на предмет вживання - штраф 2400 НМДГ, позбавлення прав на 10 років.
Також встановлено, що порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту водієм, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, тягне за собою накладення штрафу 1200 НМДГ або адмінарешт на 15 діб, з позбавленням прав на 3 роки.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Usilena-otvetstvennost-pyanyx-voditelej.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!