Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Юрособа – єдинник третьої групи реєструє новий вид діяльності

March 23, 2017

Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування, або відмови від спрощеної системи оподаткування визначено ст. 298 ПК.
Одним із випадків, коли платники ЄП зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПК, є провадження видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників ЄП.
У цьому випадку необхідно внести зміни до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі (далі – ЄДР), з 1-го числа місяця, що настає за податковим (звітним) періодом, у якому провадилися такі види діяльності.
Для внесення змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в ЄДР, зокрема, нового виду економічної діяльності юридичної особи, необхідно подати Заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань за формою 3, затвердженою наказом Мін’юсту від 18.11.16 р. № 3268/5.
Разом із цим, необхідно подати до органу фіскальної служби заяву про застосування спрощеної системи оподаткування із зазначенням відомостей про зміну видів господарської діяльності (пп. 298.3.1 ПК).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Registraciya-novogo-vida-deyatelnosti-yurlicom-%E2%80%93-edinshhikom-tretej-gruppy.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!