Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Юрособи повинні звітувати про своїх кінцевих вигодоодержувачів: набув чинності Закон

November 25, 2014

З 25.11.14 р. набув чинності Закон „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів”.

Підприємства, крім державних та комунальних підприємств, зобов`язані встановлювати свого кінцевого вигодоодержувача, регулярно оновлювати і зберігати інформацію про нього та надавати її державному реєстратору у випадках та в обсязі, передбачених законом.

До реєстраційної картки на проведення держреєстрації юрособи засновником (засновниками) або уповноваженою ними особою включається:

- інформація про структуру власності засновників - юросіб, яка дає можливість встановити фізосіб - власників істотної участі цих юросіб та містить такі дані про зазначених фізосіб: прізвище, ім`я, по батькові (за наявності), країна громадянства, серія та номер паспорта громадянина України або паспортного документа іноземця, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);

- інформація про кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) юрособи, у тому числі кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) її засновника, якщо засновник - юрособа, а саме: прізвище, ім`я, по батькові (за наявності), країна громадянства, серія та номер паспорта громадянина України або паспортного документа іноземця, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності). Зазначена інформація не включається до реєстраційної картки для проведення держреєстрації політичних партій, творчих спілок та їх територіальних осередків, адвокатських об`єднань, торгово-промислових палат, державних органів, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій.

Неподання юрособою держреєстратору інформації про вигодоодержувача (вигодоодержувачів) юридичної особи тягне за собою накладення на керівника юрособи або особу, уповноважену діяти від імені юрособи (виконавчого органу), штрафу від 300 до 500 НМДГ.

Інформація про зареєстровані права та їх обтяження, що міститься у Державному реєстрі прав, є відкритою та загальнодоступною.

Для фіз- та юросіб інформація з Державного реєстру прав надається виключно за об`єктом нерухомого майна в електронній формі через офіційний веб-сайт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері держреєстрації прав, чи в паперовій формі шляхом подання заяви особисто або пересилання поштового відправлення органам держреєстрації прав та нотаріусам у порядку, визначеному КМУ.

За заявою власника чи іншого правоволодільця орган держреєстрації прав надає інформацію у формі виписки про осіб, які отримали відомості про зареєстровані права та їх обтяження на нерухоме майно, що йому належить.

Закон України від 14.10.14 р. № 1701-VII набув чинності з 25.11.14 р. („Голос України” від 25.10.14 р. № 206).

Новини за темою:

Підприємства зобов’язані звітувати про свого кінцевого вигодоодержувача: прийнято Закон

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!