Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Врегульовані питання застосування Нацбанком нових умов торгівлі валютою

May 14, 2014

Внесено змін до Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою (далі – Положення) та Правил функціонування Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України та перерахування (зарахування) коштів за окремими операціями з іноземною валютою і банківськими металами (далі – Правила), затверджених постановою НБУ від 10.08.05 р. № 281.
Так, уповноваженим банкам надано можливість купувати іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку України з метою формування резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями в іноземній валюті, що сприятиме поетапному приведенню відкритої валютної позиції банківської системи у відповідність до міжнародних стандартів.
Також врегульовано технічні питання виконання вимог законодавства щодо нарахування, утримання та перерахування уповноваженими банками пенсійного збору під час купівлі безготівкової інвалюти.
Слід зазначити, що зміни принципово не змінюють політику Нацбанку, а лише врегульовують діяльність суб’єктів валютного ринку щодо виконання ухвалених раніше законодавчих та нормативно-правових актів.
Зміни до Правил врегульовують питання щодо застосування Нацбанком заходу впливу до банків, які здійснюють операції з торгівлі іноземною валютою, що дають змогу маніпулювати обсягом торгівлі або курсом іноземної валюти, у вигляді обмеження роботи в Системі підтвердження угод.

Постанова НБУ від 30.04.14 р. № 248 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в "Офіційному віснику України" від 23.05.14 р. № 39).


Новини за темою:

Валютно-обмінні операції по-новому

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!