Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Врегульовані питання держреєстрації актів цивільного стану

December 13, 2016

Мін'юст прийняв наказ від 02.12.16 р. № 3447/5 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України з питань державної реєстрації актів цивільного стану".
Іноземці та особи без громадянства для державної реєстрації шлюбу в Україні повинні пред'явити паспорт або документ, що посвідчує особу без громадянства заявника, та посвідку на постійне або тимчасове проживання або інший документ, що підтверджує законність перебування в Україні.
Орган державної реєстрації актів цивільного стану перевіряє законність перебування в Україні. В день подачі заяви про реєстрацію шлюбу направляється запит до територіального органу Державної міграційної служби України в разі:
- відсутності в іноземця або особи без громадянства посвідки на постійне або тимчасове проживання;
- відсутності відмітки про отримання посвідки, скріпленим печаткою;
- якщо посвідка на постійне або тимчасове проживання іноземця або особи без громадянства виданий територіальними органами або підрозділами ДМС України в АР Крим з 20 лютого 2014 або на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей з 1 березня 2014;
- пред'явлення старого посвідки на постійне або тимчасове проживання іноземця або особи без громадянства, який підлягає обміну.
До запиту додаються копії необхідних для перевірки сторінок паспортного документа іноземця або документа, що посвідчує особу без громадянства, їх переклад.
На підставі актового запису про шлюб кожному з подружжя видається свідоцтво про шлюб.
У разі зберігання актового запису про шлюб на тимчасово окупованих територіях Донецької або Луганської областей рішення суду про розірвання шлюбу подається в відділи РАЦС відповідних управлінь державної реєстрації головних територіальних управлінь юстиції у Донецькій і Луганській областях, а у разі зберігання актового запису на території Криму - у головне територіальне управління юстиції у Херсонській області.
Якщо особи, шлюб між якими розірвано, заявляють про відсутність у актового запису про шлюб відмітки про розірвання шлюбу, здійснене в судовому порядку, і подають відповідне рішення суду, відділ РАЦС перевіряє у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян про наявність відомостей про розірвання шлюбу.
Якщо відмітки в Реєстрі немає, відмітка про розірвання шлюбу буде проставлено після одержання відповіді відділу РАЦС за місцем зберігання актового запису про шлюб. Зазначена перевірка здійснюється у разі зберігання запису на тимчасово окупованій території України.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Uregulirovany-voprosy-gosregistracii-aktov-grazhdanskogo-sostoyaniya

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!