Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Спрощено умови купівлі валюти для низки операцій

July 20, 2017

Унесено зміни до Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою, якими спрощено умови та порядок купівлі і перерахування іноземної валюти для низки операцій:
– по-перше, спрощено порядок купівлі та перерахування іноземної валюти за операціями іноземних інвесторів з облігаціями внутрішньої державної позиками (далі – ОВДП). У тому числі врегульовано випадки проведення операцій за ОВДП, що були отримані іноземними інвесторами шляхом конвертації депозитарних розписок, які були випущені на ОВДП іноземним банком;
– по-друге, для випадків, коли розрахунки зі здійснення іноземної інвестиції та подальшого її повернення проводяться через один банк, клієнту дозволено подавати спрощений пакет документів, що є підставою для проведення цих операцій;
– по-третє, унормовано випадки купівлі валюти для операцій, пов’язаних із виконанням резидентом-гарантом (поручителем) зобов’язань в іноземній валюті за резидента-боржника перед нерезидентом за зовнішньоекономічним договором та перед уповноваженим банком за кредитним договором в іноземній валюті.

Постанова Правління НБУ від 18.07.17 р. № 65 набула чинності з 20.07.17 р. (Офіційне інтернет-представництво НБУ від 19.07.17 р.).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!