Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

«Спрощенці», яким анульовано свідоцтво платника ПДВ, зобов’язані змінити ставки єдиного податку

March 28, 2013

Юрособи, які здійснюють свою діяльність на спрощеній системі оподаткування та при цьому є платниками ПДВ, сплачують єдиний податок за ставками 3 % (для платників єдиного податку 4 групи) та 5 % (для платників єдиного податку 6 групи). 
У разі анулювання свідоцтва платника ПДВ, суб’єкт господарювання зобов`язаний перейти на сплату єдиного податку за ставками 5 %та 7 % відповідно.
Для цього необхідно подати відповідну заяву до органу ДПС не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, наступного за кварталом, у якому здійснено анулювання реєстрації платником ПДВ.
У випадку, якщо платник самостійно не подав заяву та відповідно не перейшов на сплату єдиного податку за ставками 5 % та 7 %, свідоцтво платника єдиного податку анулюється за рішенням органу ДПС на підставі акта перевірки . 
Нагадуємо, що заява подається за вибором платника податків в один із таких способів: 

  • особисто платником або уповноваженою на це особою; 
  • надсилається поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення; 
  • засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством. 

Порядок обрання, переходу на спрощену систему оподаткування або відмови від її застосування визначені ст. 298 Податкового кодексу України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!