Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Спрощено порядок увезення готівкової інвалюти в Україну

December 14, 2017

Від сьогодні фізособи-українці можуть увозити в Україну готівку на суму понад 10 тис. євро в еквіваленті за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі, а також за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у фінансових установах, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції із цією готівкою, якщо така мала місце, на суму, що перевищує 10 тис. євро в еквіваленті.
У подальшому українці зможуть ввозити таку суму без підтвердних документів, тобто лише за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.
Водночас вивезення за межі України фізособами-резидентами готівки в сумі понад 10 тис. євро в еквіваленті здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття ними готівки з власних рахунків у банках, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції із цією готівкою (у разі здійснення такої операції) на суму, що перевищує в еквіваленті 10 тис. євро.

Постанова Правління НБУ від 12.12.17 р. № 127 набула чинності з 14.12.17 р. ("Офіційне інтернет-представництво НБУ" від 13.12.17 р.).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!