Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Спрощується проведення банками низки валютних операцій

December 15, 2017

По-перше, уточнено перелік документів, які мають подаватися для отримання індивідуальної ліцензії НБУ.
При цьому, з метою запобігання відтоку капіталу за межі України, посилено вимоги щодо документів, які подаються до НБУ, зокрема через право Нацбанку запитувати такі документи в разі потреби.
По-друге, уточнено перелік операцій із переказу інвалюти суб'єктами господарювання – резидентами за межі України, які не потребують отримання індивідуальної ліцензії НБУ.
Відтепер змінами чітко унормована можливість перерахування як відшкодування резидентом-позичальником коштів нерезиденту-гаранту (поручителя) за умови, що цей гарант (поручитель) сплатив відповідно до договору гарантії (поруки) за зобов’язаннями такого резидента-позичальника, передбаченими відповідним кредитним договором з уповноваженим банком-кредитором.

Постанова Правління НБУ від 14.12.17 р. № 130 набула чинності з 15.12.17 р. ("Офіційне інтернет-представництво НБУ" від 14.12.17 р.).

Також Нацбанк уточнив перелік підстав для анулювання індивідуальних ліцензій НБУ на переказ суб’єктами господарювання-резидентами іноземної валюти за кордон.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!