Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи сплачує платник ЄП четвертої групи земельний податок за господарські двори?

November 30, 2017

Податківці зауважують: якщо платник ЄП четвертої групи, набувши у власність земельну ділянку, на якій розташоване нерухоме майно, використовує її та нерухоме майно безпосередньо в процесі сільгосптоваровиробництва, у тому числі для обслуговування такого процесу, то в цьому випадку платник матиме право на звільнення від обкладення земельним податком.
При цьому якщо нерухоме майно платник ЄП четвертої групи використовуватиме в будь-якій іншій діяльності, якою займається платник, але яка не пов’язана із сільгосптоваровиробництвом (наприклад, надання в оренду приміщення, сільгоспмашин та устаткування тощо), то земельна ділянка, на якій розташоване таке майно, буде об’єктом обкладення платою за землю (земельним податком — у разі набуття прав власності або постійного користування).
Водночас якщо земельні ділянки належать до державної та комунальної власності й орендуються на підставі укладених з органом місцевого самоврядування договорів оренди, платник ЄП четвертої групи не може застосовувати норми пп. 4 п. 297.1 ПК та сплачує орендну плату на загальних підставах.
Індивідуальна податкова консультація ДФС від 23.11.17 р. № 2697/6/99-99-12-02-03-15/ІПК.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!