Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Врахування сум від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових періодів правонаступником у разі ліквідації

November 1, 2016

ДФС розглянула лист від 13.10.2016 р. № 22278/6/99-99-15-02-02-15 щодо врахування сум від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових періодів правонаступником у разі ліквідації.
Підприємство, що припиняється у процесі реорганізації шляхом приєднання, повинне скласти податкову декларацію з податку на прибуток за звітний період, на який припадає дата його приєднання.
Крім того, таке підприємство повинне самостійно здійснити розрахунки з бюджетом.
Фінансовий результат до оподаткування платника податку – правонаступника не зменшується на суму від’ємного значення об’єкта оподаткування, що обліковувалось у платника податку (платників податків), який (які) припиняється (припиняються) в процесі реорганізації шляхом приєднання, перетворення, злиття, на дату затвердження передавального акта, оскільки норми ПКУ в редакції, чинній з 01.01.2015, не передбачають перехідних положень, що надають право платникам при реорганізації  здійснювати врахування при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємством, яке приєднало іншого збиткового платника податку,  його податкових збитків.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Uchet-summ-otricatelnogo-znacheniya-obekta-nalogooblozheniya-proshlyx-nalogovyx-periodov-pravopreemnikom-v-sluchae-likvidacii

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!