Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Урахування показників уточнюючого розрахунку з ПДВ в інтегрованій картці платника

October 3, 2017

Облік нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску відображається в інтегрованій картці платника (далі – ІКП) окремими обліковими операціями в хронологічному порядку. При цьому кожна операція фіксується в окремому рядку із зазначенням виду операції та дати її проведення.
Після внесення до ІКП інформації про суму відшкодування ПДВ на рахунок платника або зменшення такої суми за уточненим розрахунком, поданим до раніше поданої звітності, в ІКП платника зменшується залишок бюджетного відшкодування за відповідний звітний (податковий) період, а при його недостатності відбувається зменшення додатного сальдо розрахунків платника з бюджетом у календарній черговості його виникнення, при відсутності додатного сальдо виникає податковий борг.
Зменшення в ІКП сум бюджетного відшкодування ПДВ при погашенні грошових зобов’язань платника податків та пені з ПДВ відбувається в календарній черговості їх виникнення.
Платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) на суму податку (∑Накл) (далі – реєстраційна сума), обчислену за такою формулою:

∑Накл = ∑НаклОтр + ∑Митн + ∑ПопРах +
+ ∑Овердрафт – ∑НаклВид – ∑Відшкод – ∑Перевищ,

де, зокрема ∑Відшкод – загальна сума податку, заявлена платником до бюджетного відшкодування з урахуванням сум коригувань та результатів перевірок, що проводяться відповідно до Податкового кодексу.
Отже, при поданні уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ, за результатами подання якого зменшено суму бюджетного відшкодування, на суму такого зменшення збільшується реєстраційна сума в системі електронного адміністрування ПДВ.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!