Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Учасникам бойових дій запропонують пільгові кредити для будівництва житла на селі

March 14, 2016

Кабінет Міністрів України затвердив постанову, що передбачає спрощення процедури надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі.
На першочергове отримання пільгових кредитів можуть розраховувати учасники бойових дій та вимушено переселені громадяни з тимчасово окупованих територій.
Програма розроблена для того, щоб підсилити можливість будівництва на селі. Ця постанова створить додаткові можливості також і для розвитку об’єднаних територіальних громад.
Розмір кредиту буде визначатися з урахуванням платоспроможності позичальника, при цьому гранична сума кредиту складатиме 300 тис. гривень для спорудження нового житлового будинку, 150 тис. гривень — для реконструкції житлового будинку або добудови незавершеного житла, 200 тис. гривень — для придбання житла та 50 тис. гривень — для спорудження інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій.
За інформацією Мінрегіонбуду, у 2015 році було надано 2 972 таких кредити.
Ця постанова — не єдина ініціатива уряду, покликана покращити стан забезпечення житлом учасників АТО. Кабінет Міністрів України вніс до Верховної Ради законопроект, який передбачає надання державної компенсації в розмірі 50% вартості будівництва, купівлі житла або іпотечного житлового кредиту учасникам антитерористичної операції.
Крім того, проектом закону передбачається збільшення державної компенсації відсоткової ставки за кредитами, взятими на будівництво або придбання житла в межах цільової програми доступного житла, з трьох відсотків до десяти.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Uchastnikam-boevyx-dejstvij-predlozhat-lgotnye-kredity-dlya-stroitelstva-zhilya-na-sele.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!