Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Трудові книжки планують скасувати

August 18, 2015

Мінекономрозвитку на своєму сайті оприлюднило законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення ведення кадрової роботи платниками податків)”.
Запропоновані законопроектом зміни спрямовані на скасування трудових книжок.
Скасування трудових книжок усуне необхідність їхнього зберігання на підприємствах, що дозволить зекономити витрати бізнесу на архіваріусів. В залежності від кількості найманих працівників середні та великі підприємства зможуть зекономити щорічно близько 220 млн. грн. на зберігання трудових книжок.
З точки зору соціального впливу скасування трудових книжок позитивно відобразиться на взаємовідносинах між працедавцями та найманими працівниками. З одного боку, підприємці зекономлять часові та грошові витрати на утримання кадрових співробітників, що надасть їм стимули для наймання більшої кількості працівників. З іншого боку, після скасування трудових книжок у випадках незаконного звільнення у працівника не буде необхідності звертатися до суду для зміни формулювання звільнення в трудовій книжці. Будь-який роботодавець з меншою ймовірністю захоче наймати співробітника, який до цього звертався до суду щодо зміни формулювання звільнення в трудовій книжці навіть за умови правоти працівника.
За матеріалами офіційного сайту Мінекономрозвитку.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!