Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Трирічну відпустку по догляду за дитиною можна буде використовувати частинами до 8 років

March 28, 2014

Верховна Рада зареєструвала законопроект від 26.03.14 р. № 4571, який передбачає внесення змін до статті 18 Закону України «Про відпустки», якими пропонується визначити, що після закінчення відпустки у зв`язку з вагітністю та пологами за бажанням жінки їй надається 3-річна відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею 8-річного віку.
Пропонується встановити, що така відпустка може використовуватися повністю або частинами у будь-який час за заявою жінки або опікуна.
Допомога по догляду за дитиною виплачується в період перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку.
Також визначено такий порядок використання 3-річної відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею 8-річного віку частинами:
- 3-річна відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею 8-річного віку використовується частинами, за умови  виходу на роботу на повний робочий день;
- жінка, яка виявила бажання використати 3-річну відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею 8-річного віку частинами, зобов’язана за 1 місяць до виходу на роботу в письмовій формі повідомити роботодавця;
- термін, на який жінка виходить на роботу, не повинен бути менший 6 місяців;
- жінка зобов’язана попередити роботодавця про бажання використати чергову частину відпустки по догляду за дитиною не менше ніж за 2 місяці;
- частина відпустки по догляду за дитиною не повинна бути меншою 6 місяців;
- у випадку перериву відпустки по догляду за дитиною та на період виходу на роботу на повний робочий день право на одержання допомоги по догляду за дитиною призупиняється.

За матеріалами офіційного веб-порталу Верховної Ради.


Новини за темою:

До Закону про Держбюджет будуть внесені істотні зміни

Відпустка по догляду за дитиною буде зарахована до страхового стажу

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!