Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Вимогу печатки і нотаріального посвідчення скасовано для низки документів

October 13, 2017

Нацбанк продовжує зняття бюрократичних перешкод та спрощує умови роботи для бізнесу і банків відповідно до вимог Закону від 23.03.17 р. № 1982-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами – підприємцями». Із цією метою вносяться зміни до низки нормативно-правових актів НБУ.
Відтепер клієнти уповноважених банків, які бажають здійснити валютну операцію, зможуть не засвідчувати печатками документи, які подаються для проведення цих операцій. Також не вимагатиметься засвідчення печатками документів, що подаються до Нацбанку. Також у цілому ряді випадків знято вимогу щодо нотаріального засвідчення для оригіналів чи копій документів, що стосуються проведення валютних операцій.
При цьому нотаріальне погодження перекладу договорів та інших документів, що подаються банками та їх клієнтами до Нацбанку, залишається обов’язковим.
Вищезазначені заходи забезпечать виконання Нацбанком вимог оновленого вітчизняного законодавства, а також сприятимуть спрощенню умов ведення поточної діяльності банками та бізнесом.

Постанова Правління НБУ від 10.10.17 р. № 102 набула чинності 13.10.17 р. (Офіційне інтернет-представництво НБУ від 12.10.17 р.).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!