Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Торгівля РРО відповідно до КВЕД

December 2, 2013

Держстат розглянув питання кодування діяльності фізосіб - підприємців з торгівлі реєстраторами розрахункових операцій (касовими апаратами) відповідно до Класифікації видів економічної діяльності та вважає, що до сфери торгівлі відносять діяльність з купівлі і перепродажу (продажу без перероблення) будь-яких товарів, а також надання супутніх (допоміжних) послуг, пов`язаних з торгівлею товарами.
Суб`єктів господарювання, діяльність яких полягає насамперед у здійсненні перепродажу товарів від власного імені оптовим чи роздрібним торговцям, промисловим або комерційним споживачам, організаціям, класифікують в оптовій торгівлі (розділ 46 "Оптова торгівля, крім торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами"). Тобто критерієм віднесення торгівлі до оптової є вид покупця і характер подальшого використання товару для підприємницьких цілей, у виробництві або для наступного перепродажу товарів іншим споживачам, за винятком населення.
Таким чином, торгівля РРО (касовими апаратами) відноситься до сфери оптової торгівлі до класу 46.66 "Оптова торгівля іншими офісними машинами та обладнанням".

Лист Держстату від 11.10.13 р. № 14.5-05/409.


Новини
за темою:

Усі суб`єкти господарювання повинні перейти на КВЕД-2010 до кінця року!

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!