Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Топ-10 правових подій тижня для бізнесу з 25 по 31 липня

August 1, 2016

1. НБУ знову знизив облікову ставку

З 29 липня знижена облікова ставка НБУ з 16,5% до 15,5% річних. Про це йдеться в рішенні Правління Національного банку від 28 липня № 172-рш «Про розмір облікової ставки». Таке пом'якшення монетарної політки в НБУ традиційно пояснюють зниженням ризиків для цінової стабільності.

2. Декларацію про відходи можна подати електронно

26 липня набув чинності Порядок функціонування електронної системи здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами. Держателем та адміністратором системи є Міністерство екології та природних ресурсів. На кожну електронну декларацію автоматично створюється реєстраційна картка.

3. Затверджено нову форму звіту про використання доходів неприбуткової організації

Наказом Мінфіну № 553 затверджено форму звіту про використання доходів (прибутку) неприбуткової організації. Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, передбачувано з 2 серпня. Відповідно, втратить чинність наказ Міндоходов № 85 про затвердження форми і порядку складання податкового звіту.

4. Госпродспоживслужба має намір перевіряти підприємців

Госпродпотребслужба планує активніше реагувати на факти зловживань, навіть є вони опубліковані в Інтернеті або ЗМІ. Відповідне доручення дав голова відомства, відзначивши, що в сфері безпеки харчової продукції мораторій на перевірки не діє. У служби є ряд законних підстав для здійснення перевірок суб'єктів господарювання - планові перевірки, звернення громадянина, рішення суду.

5. Діють нові порядки реєстрації РРО

26 липня набув чинності наказ Мінфіну № 547, яким затверджено: Порядок реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги); Порядок реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти; Порядок реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій; Порядок опломбування РРО.

Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://jurliga.ligazakon.ua/

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Top-10-pravovyx-sobytij-nedeli-dlya-biznesa-s-25-po-31-iyulya

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!