Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Топ-10 правових подій тижня для бізнесу з 11 по 17 липня

July 18, 2016

1. ВР має намір спростити підприємцям експорт послуг

Верховною Радою 12 липня прийнятий за основу законопроект № 4496, найбільшу користь від якого повинні отримати українські фрілансери і в цілому ІТ-галузь. Всіх тих, хто поставляє послуги кордон, чекають наступні нововведення: можливість укладати електронні, а не паперові договори (в т.ч. шляхом обміну електронними повідомленнями); визнання інвойсу та відмова від актів виконаних робіт; скасування валютного контролю для операцій з експорту послуг; не потрібно переклад документів з англійської мови і т.п.

2. Мінфін розповів, які податкові зміни плануються

Мінфін анонсував, що буде в законопроекті щодо вдосконалення податкової системи, і що це дасть бізнесу. Зокрема, оптимізація структури та функцій УКРІНФОРМ зменшить кількість позапланових перевірок; перехід до однорівневої системи оскаржень рішень УКРІНФОРМ посилить захист бізнесу; передача права на письмові податкові консультації від УКРІНФОРМ до Мінфіну - зменшить розбіжності в трактуванні законодавства. Також буде введено єдиний публічний реєстр заяв на бюджетне відшкодування ПДВ і т.д.

3. Дозвільну систему для будівництва спрощують

12 липня ВР прийнятий за основу законопроект № 4733-1, яким передбачається скасувати ухвалу категорії складності об'єктів будівництва, і оцінювати об'єкт за класами наслідків - незначний, середній і значний. Приймати в експлуатацію об'єкти з незначними класами планується на підставі повідомлення. Очікується, що такий повідомний принцип охопить понад 80% всіх будівництв. Серед цілей проекту - зменшити кількість будівельних афер.

Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://jurliga.ligazakon.ua/

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Top-10-pravovyx-sobytij-nedeli-dlya-biznesa-s-11-po-17-iyulya

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!