Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Топ-10 правових подій тижня для бізнесу з 18 по 22 квітня

April 25, 2016

1. На iGov запустили онлайн-реєстрацію бізнесу
З 21 квітня на iGov з'явилася можливість онлайн-реєстрації ФОП і юрособи. Послуги безкоштовні і працюють по всій Україні. Для реєстрації ФОП або юрособи (будь-якої форми власності - від ТОВ до кооперативу) досить зайти через BankID, заповнити нескладну форму і підписати заявку ЕЦП. Через 1-2 дня по електронній пошті повідомлять, що компанія внесена до єдиного держреєстру, поставлена ​​на облік в податкову і пенсійний фонд.

2. НБУ знизив облікову ставку до 19 %
Національний банк прийняв рішення про зниження облікової ставки з 22% до 19% річних - з 22 квітня. Про це йдеться в постанові № 278 «Про регулювання грошово-кредитного ринку». У разі успішної співпраці з МВФ Нацбанк обіцяє продовжити пом'якшення монетарної політики. Крім того, НБУ уніфікував ставку по 2-тижневим депозитними сертифікатами і облікову.

3. Вступили в силу нові умови провадження госпдіяльності з медпрактики
22 квітня набула чинності постанова Кабміну № 285, якою затверджено нові Ліцензійні умови для медичної практики. Документ надає можливість відкривати медичну практику ФОП, які не мають медичної освіти, але разом з тим необхідно наймати лікарів за заявленою спеціальністю. Також значно спрощується пакет необхідних документів для отримання ліцензії та сама процедура її отримання. Крім того, спрощено вимоги до здійснення госпдіяльності банків пуповинної крові.

4. За основу прийнято проект Закону про приватних детективів
Верховна Рада 19 квітня прийняла за основу законопроект № 3726 «Про приватну детективну (розшукову) діяльність». Передбачається, що суб'єкти такої діяльності можуть здійснювати її індивідуально або через приватні детективні підприємства (агентства). Видача свідоцтв здійснюється органами Нацполіціі. Також в проекті визначено невичерпний перелік видів приватних детективних послуг, порядок застосування детективами спецзасобів і т.д. Мета закону - легалізувати приватну детективну діяльність.
Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://jurliga.ligazakon.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Top-10-pravovyx-sobytij-nedeli-dlya-biznesa-s-18-po-22-aprelya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!