Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Топ-10 правових подій тижня для бізнесу

June 29, 2016

1. Скасовується обов'язкова державна реєстрація іноземних інвестицій

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій» підписаний Президентом, офіційно опублікований і набирає чинності 25 червня. Законом скасовується обов'язкова держреєстрація інвестицій, натомість водиться заявний принцип державного обліку інвестицій - подача статистичної звітності про вже здійснені інвестиції. Мета - спростити залучення іноземних інвестицій в економіку України.

2. НБУ знизив облікову ставку

З 24 червня знижена облікова ставка НБУ - з 18% до 16,5% річних. Про це йдеться в рішенні Правління Нацбанку від 23 червня № 88-рш. В НБУ традиційно пояснили, що зниження ставки стало можливим завдяки зниженню споживчої інфляції, поліпшення інфляційних очікувань і стабільної ситуації на валютному ринку.

3. Планується прирівняти мобільні пристрої до касових апаратів

Податковий Комітет ВР рекомендує прийняти за основу законопроект № 4117, яким пропонується розширити визначення РРО, додавши в нього розподілену комп'ютерно-касову систему. Це означає, що в якості терміналу можна буде використовувати звичайні пристрої широкого вжитку - планшети, смартфони, ноутбуки, комп'ютери. Кожен чек буде підписаний цифровим підписом, інформація буде передаватися на центральний сервер. В результаті підприємці зможуть знизити витрати на придбання РРО.

4. Відеофіксацію огляду готуються ввести на трьох митницях

В ДФС розповіли, що на першому етапі процедура відеофіксації проведення митного огляду буде введена на Львівській, Одеській та Київській міській митницях. Порядок здійснення фіксації вступить в силу з 1 липня. А в найближчі 3-4 місяці процедура буде здійснюватися вже на всіх митницях і митних постах, розробляється програмно-технічне забезпечення для її поетапного впровадження. Також зараз вирішується питання придбання відеокамер для посадових осіб зазначених митниць.

Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://jurliga.ligazakon.ua/

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Top-10-pravovyx-sobytij-nedeli-dlya-biznesa-10

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!