Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Топ-10 правових подій тижня для бізнесу з 4 по 10 липня

July 11, 2016

1. Роботодавців зобов'язали працевлаштовувати учасників АТО за квотою
7 липня прийнятий Закон, яким до переліку категорій громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, включено учасників бойових дій, зазначених у п. 19 і 20 ч. Першої ст. 6 Закону про статус ветеранів війни. Нагадаємо, що для працевлаштування пільгових категорій підприємствам з чисельністю штатних працівників понад 20 встановлюється квота 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. Закон вступить в силу через місяць після опублікування.

2. Запроваджена електронна ліцензія на госпдіяльність з будівництва
Тепер суб'єкти господарювання можуть подати через Інтернет документи для отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з будівництва об'єктів IV і V категорій складності і для внесення змін до переліку видів робіт по таких об'єктах. Документи подаються через сайт e-dabi.gov.ua або poslugy.gov.ua, де є автоперевірка і підказки. Здобувачу ліцензії буде автоматично направлятися інформація щодо етапів розгляду його документів.

3. РФ посилила обмеження щодо транзиту, Україна готує відповідні санкції
РФ ввела додаткові обмеження по транзиту через територію РФ товарів походженням з України, зокрема, діючі обмеження щодо транзиту товарів в Казахастана поширюються і на транзит в Киргизьку Республіку, введена повна заборона транзиту товарів «під ембарго». КМУ заявив, що підготував відповідні заходи, звернення вже направлено в РНБО.

4. Вирішено ввести електронні акцизні марки на тютюн і алкоголь
Уряд схвалив Концепцію впровадження електронної акцизної марки - автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Очікується, що це допоможе в боротьбі з фальсифікованою і контрабандною продукцією. Крім того, буде значно спрощено документообіг у сфері обігу підакцизних товарів.

5. ВР має намір встановити оскарження рішень контролюючих органів в ДФС
ВР 7 липня прийняла за основу законопроект № 4516, яким пропонується встановити однорівневу процедуру адміністративного оскарження рішень контролюючих органів, відповідно до якої скарги на рішення контролюючих органів подаються в ГФС. Також пропонується передбачити право Мінфіну видавати підзаконні акти в формуванні податкової та митної політики.

Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://jurliga.ligazakon.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Top-10-pravovyx-sobytij-nedeli-dlya-biznesa-s-4-po-10-iyulya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!