Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Топ-10 правових подій тижня для бізнесу

May 31, 2016

1. Набули чинності зміни для розвитку державно-приватного партнерства
24 травня набув чинності Закон № 817-VIII, яким передбачається зняття регуляторних бар'єрів для розвитку ДПП, стимулювання залучення інвестиційних капіталовкладень в Україну, створення більш ефективних механізмів для співпраці між державою та територіальними громадами (державними партнерами) та приватними партнерами в рамках ДПП, поліпшення інвестиційних умов і гарантій для приватних інвесторів і т.д.

2. НБУ знизив облікову ставку
З 27 травня облікова ставка знижена до 18 % річних (з 19 %) - про це йдеться в рішенні Правління Національного банку України від 26 травня 2016 року № 25-рш «Про регулювання грошово-кредитного ринку». У НБУ повідомили, що зниження ставки стало можливим завдяки стійкій тенденції до уповільнення споживчої інфляції.

3. Прийнято рішення про «єдине вікно» на митниці
25 травня Кабміном прийнято рішення про введення на митниці автоматизованої системи «Єдине вікно» з 1 серпня 2016 року. Постанова передбачає здійснення всіх видів контролю (митного, санепідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та ін.) За допомогою ІТ-системи митниці. Час на прийняття рішення контролюючим органом щодо здійснення контролю складе 4 години - в іншому випадку застосовується принцип «мовчазної згоди».

4. Спрощено вимоги для створення приватних дитсадків
Новим Санітарним регламентом для дошкільних навчальних закладів, який вступив в силу 24 травня, передбачені умови, що сприяють створенню дитячих садків, в тому числі в житлових і нежитлових приміщеннях. У новій редакції регламенту багато спрощень. Так, при відсутності харчоблоку в дитсадку допускається постачання готової продукції і т.п. У документі відсутня дрібна регламентація, але при цьому чітко визначені вимоги до чистоти, температурному режиму, висвітлення, розпорядку дня.
Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://jurliga.ligazakon.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Top-10-pravovyx-sobytij-nedeli-dlya-biznesa-3.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!