Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Тарифи на ЖКП та теплову енергію не можуть бути нижче економічно обґрунтованих

July 24, 2015

З 25.07.15 р. набуде чинності Закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг".
Законом встановлено, що встановлення цін/тарифів на ЖКП та теплову енергію нижче розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво не допускається.
Згідно із Законом, спори щодо формування та встановлення цін/тарифів на ЖКП та теплову енергію  вирішуються в судовому порядку.
Законом встановлено, що порядок відшкодування втрат підприємств, що виникають протягом періоду розгляду розрахунків тарифів, встановлення та їх оприлюднення органом, уповноваженим встановлювати тарифи, визначається порядком формування тарифів.
Законом також визначається, що тарифи повинні враховувати собівартість теплової енергії і забезпечувати рентабельність суб`єкта господарювання. Рентабельність визначається органом, уповноваженим встановлювати тарифи.
Кабміну доручено до 1 липня 2017 року вжити заходів щодо відшкодування в повному обсязі різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню та/або іншим підприємствам централізованого питного водопостачання та водовідведення, що надають послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв`язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, опалення та постачання гарячої води тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи органом місцевого самоврядування, до 1 січня 2016 року.

Закон від 16.07.15 р. № 626-VIII набуде чинності з 25.07.15 р. (”Голос України” від 24.07.15 р. № 132).

Новини за темою:
Уряд заборонив встановлювати тарифи на ЖКП нижче економічно обґрунтованих

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!