Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Митні формальності на морському та річковому транспорті: затверджено Порядок

May 19, 2015

Затверджено Порядок виконання митних формальностей на морському та річковому транспорті.
Зокрема, визначено, що митні формальності відносно суден закордонного плавання і товарів, що переміщуються ними через митний кордон України, здійснюються митницею біля причалів, в акваторіях портів або на місці якірної стоянки на рейді. Митний контроль в акваторіях портів чи на місці якірної стоянки на рейді здійснюється за погодженням з органом охорони державного кордону.
Митні формальності відносно судна, що прибуває на митну територію України або вибуває за її межі, здійснюються на його борту. Огляд судна представниками контролюючих органів проводиться за погодженням з органом охорони державного кордону та митницею.
Митні формальності відносно суден закордонного плавання під іноземним прапором можуть здійснюватись документально за умови їх постійного перебування під контролем митниці в зонах митного контролю на територіях морських та річкових портів, а також в акваторіях портів, відкритих для міжнародних перевезень.
Митні формальності відносно товарів, що переміщуються членами екіпажів суден закордонного плавання, можуть здійснюватись безпосередньо на борту таких суден або в інших місцях, визначених адміністрацією порту за погодженням з митницею, у зоні діяльності якої розташовано порт.
Митне оформлення суден закордонного плавання здійснюється цілодобово з дотриманням черговості, що встановлена частиною другою ст. 208 МК.

Наказ Мінфіну від 10.03.15 р. № 308 набуде чинності через 30 днів з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в ”Офіційному віснику України” від 26.05.15 р. № 39.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!