Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Суми податків і зборів вважаються сплаченими тільки з дня зарахування на єдиний казначейський рахунок

October 1, 2014

Встановлено, що податки і збори (обов`язкові платежі) та інші доходи місцевого бюджету визнаються зарахованими до місцевого бюджету з дня зарахування на єдиний казначейський рахунок.

Тобто податкове зобов`язання буде вважатися виконаним з дня зарахування сплачених коштів на єдиний казначейський рахунок.

Чи потрібно повторно здійснювати платіж, якщо кошти до бюджету так і не потрапили?

За порушення строків зарахування податків до бюджетів або державних цільових фондів з вини банку такий банк сплачує пеню за кожний день прострочення, включаючи день сплати, та штрафні санкції у розмірах, встановлених ПК, а також несе іншу відповідальність, встановлену ПК.

При цьому платник податків звільняється від відповідальності за несвоєчасне або перерахування не в повному обсязі таких податків, зборів та інших платежів до бюджетів та державних цільових фондів, включаючи нараховану пеню або штрафні санкції.

Таким чином, незважаючи на причину несплати податкових зобов`язань, зокрема, у разі порушення банком строків виконання доручень клієнтів на переказ коштів, платник податків не звільняється від обов`язку сплатити основну суму податкового зобов`язання або податкового боргу, а податковий орган, відповідно, - від стягнення такого податкового боргу.

У разі ненадходження грошових коштів на бюджетні рахунки органу держказначейства і незарахування їх до дохідної частини державного або місцевого бюджетів податкові зобов`язання або податковий борг не можуть вважатися погашеними.

Лист ДФС від 13.08.14 р. № 1128/5/99-99-20-03-01-16.

 

Новини за темою:

За порушення правил сплати податків – штраф

Штрафи за порушення порядку нарахування ПДФО: роз`яснює Міндоходів

Податкова вимога: строки надсилання та відомості, які вона повинна містити

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!