Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Сума страхового відшкодування включається в оподатковуваний дохід?

December 5, 2013

Затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо оподаткування сум страхового відшкодування, які при настанні страхового випадку із предметом застави (автомобілем) виплачуються страховою компанією за договором банку–вигодонабувачу, а не фізичній особі, що одержала в банку кредит під такий автомобіль.
Визначено, що якщо умовами договору страхування рухомого майна (автомобіля), яке придбано фізичною особою у кредит, передбачено, що вигодонабувачем у разі настання страхового випадку є банк та сума страхового відшкодування перераховується страховою компанією банку, який за рахунок цих коштів погашає частину кредиту платника податку, то вимоги, встановлені пп. 165.1.27 Податкового кодексу, не виконуються, тому не можливо звільнити платника від сплати податку.
Таким чином, суми страхового відшкодування, які при настанні страхового випадку із предметом застави (автомобілем) виплачуються страховою компанією за договором банку-вигодонабувачу, згідно із абз. «е» пп. 164.2.17 Податкового кодексу розглядаються як дохід платника податку у вигляді додаткового блага. При цьому, банк повинен виконати усі функції податкового агента, встановлені Податковим кодексом.

Наказ Міндоходів від 22.11.13 р. № 701 буде опублікований у найближчому номері «БАЛАНСУ».


Новини за темою:

Продаж заставного майна

Узагальнююча консультація щодо оподаткування податком на прибуток операцій факторингу

Узагальнююча консультація з трансфертного ціноутворення

Узагальнююча консультація щодо сплати авансових внесків з податку на прибуток

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!