Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Суд зробив висновок про право власності на землю

June 7, 2016

Зміна функціонального призначення територій не тягне за собою припинення права власності або права користування земельними ділянками, які були передані (надані) у власність або користування до встановлення нового функціонального призначення територій. Забудова земельної ділянки здійснюється в межах її цільового призначення, встановленого законодавством.
До такого висновку прийшов Вінницький апеляційний адміністративний суд, задовольнивши позов громадянки до Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради про визнання протиправним відмови у видачі будівельного паспорта та зобов'язання видати будівельний паспорт на забудову земельної ділянки.
Як пояснили в суді, громадянка є власником житлового будинку з приналежним до нього господарськими та побутовими будівлями і спорудами на підставі свідоцтва про спадщину за заповітом, а також на підставі державного акту на право власності є власником земельної ділянки. Згодом вона звернулася з письмовою заявою про видачу будівельного паспорта в Департамент, надавши всі необхідні документи.
Однак Департамент відмовив їй, оскільки рішенням міськради затверджено генеральний план міста Чернівці, згідно з яким земельна ділянка, власником якого є громадянка, розташований на території змішаної багатоквартирної житлової та громадської забудови, де будівництво індивідуальних житлових будинків не передбачено.
Згідно Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» Генеральний план населеного пункту розробляється та затверджується в інтересах відповідної територіальної громади з урахуванням державних громадських, приватних інтересів, зміна функціонального призначення територій не тягне за собою припинення права власності або права користування земельними ділянками, які були передані (надані ) у власність або користування до встановлення нового функціонального призначення територій. Забудова земельної ділянки здійснюється в межах її цільового призначення, встановленого законодавством.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Sud-sdelal-vyvod-o-prave-sobstvennosti-na-zemlyu.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!