Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Субсидії: що зміниться з травня 2017 року?

April 27, 2017

З 1 травня 2017 року діятиме оновлена програма житлових субсидій, відповідно до постанови Кабміну від 26.04.17 р. про внесення змін у постанову від 21.10.95 р. № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Кому повторно необхідно подавати документи на оформлення субсидії?
Заяву та Декларацію про доходи заново треба подавати сім’ям, які:
– орендують помешкання;
– мають зміни у складі сім’ї: хтось прописався чи виписався;
– хочуть отримати субсидію на тверде паливо.
Для решти субсидіантів перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення. Крім того, якщо відбулися будь-які із зазначених змін, отримувачі субсидії повинні протягом місяця повідомити органи соціального захисту населення.

Зміни в опалювальний період
Якщо раніше субсидія на опалювальний сезон призначалася з 1 жовтня до 30 квітня і перераховувалася відповідно до рішення органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади про дату початку та закінчення опалювального сезону, то у 2017–2018 рр. для користувачів централізованого опалення залишається прив’язка до відповідних рішень органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади, а для тих, у кого індивідуальне опалення, субсидія нараховується з 15 жовтня до 15 квітня.

Збільшується соціальна норма для непрацездатних
Для пенсіонерів, інвалідів, інших людей, які не працюють з об’єктивних причин, уряд збільшує соціальну норму, за якою надається житлова субсидія. Якщо в помешканні проживає одна-дві непрацездатні людини, соціальна норма, за якою їм рахуватиметься розмір допомоги, збільшується з 49 м2 до 75 м2.

Нововведення на користь тих, хто проживає у садовому будинку
Багато людей не зареєстровані, але проживають у садових будинках чи дачних кооперативах і сплачують комунальні послуги. Раніше такі люди не могли претендувати на субсидію, оскільки не мали там офіційної реєстрації. З травня 2017-го такі сім’ї зможуть оформлювати субсидію, яка фінансуватиметься за рахунок місцевих бюджетів.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!