Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Студенти ВНЗ будуть звільнені від проходження військової служби: прийнято Закон

April 7, 2015

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до статті 26 Закону України "Про військовий обов`язок і військову службу" щодо звільнення з військової служби громадян, які є студентами або аспірантами денної форми навчання» (законопроект № 1175-1).
Документом встановлено, що під час дії особливого періоду військовослужбовці звільняються з військової служби у зв`язку з навчанням за денною формою у вищому навчальному закладі I-IV рівня акредитації, яке було перервано у зв`язку з призовом студента, аспіранта та докторанта на військову службу під час мобілізації, на особливий період.
Законом також встановлено, що від військової служби звільняються військовослужбовці, які є студентами, аспірантами та докторантами денної форми навчання та були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. Такі особи можуть продовжувати військову службу, якщо вони висловили таке бажання.
Крім цього, Верховна Рада прийняла в першому читанні та готує до другого законопроект № 1448 „Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов`язок і військову службу" щодо звільнення з військової служби осіб, які мають на утриманні дітей-інвалідів I чи II групи”.
Цим проектом пропонується звільнити з військової служби військовослужбовців (матір чи батька), які мають на утриманні дітей-інвалідів I або II групи віком до 23 років.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!