Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Студенти та нотаріуси також можуть отримувати лікарняні

July 26, 2013

Мінсоцполітики нагадало, що відповідно до Закону «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» право на матеріальне забезпечення, зокрема, на допомогу по тимчасовій непрацездатності, мають лише застраховані особи, які можуть ним скористатися у разі настання страхового випадку (тимчасової непрацездатності) в період роботи (включаючи час випробування та день звільнення).

При цьому, учні та студенти навчальних закладів мають право на таке матеріальне забезпечення, якщо вони працюють на умовах трудового договору (контракту), отримують зарплату та сплачують ЄСВ.

Особи, які забезпечують себе роботою самостійно (займаються підприємницькою, адвокатською, нотаріальною, творчою та іншою діяльністю, пов`язаною з одержанням доходу безпосередньо від цієї діяльності, у т. ч. члени творчих спілок, творчі працівники, які не є членами творчих спілок), отримують таке матеріальне забезпечення за умови добровільної сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Лист Мінсоцполітики від 22.05.13 р. № 413/039/97-13.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!