Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Студентів і аспірантів денної форми навчання звільнено від мобілізації

July 23, 2014

Внесено зміни до законів України «Про освіту» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», якими визначено, що студенти та аспіранти денної форми навчання не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.
За студентами, курсантами, слухачами, стажистами, клінічними ординаторами, аспірантами, докторантами та педагогічними, науково-педагогічними працівниками на період проходження ними військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період зберігається місце навчання (у тому числі за рахунок коштів держбюджету для осіб, які навчалися за рахунок цих коштів) у навчальних закладах.
Також за студентами, аспірантами, які перервали навчання чи роботу у навчальних закладах у зв’язку із призовом, зберігатимуться додаткові види соціального і матеріального забезпечення, місце роботи, посада і попередній середній заробіток. Розмір плати за навчання зменшується з урахуванням перерваного та оплаченого строку навчання.
Крім того, вони отримають право на відстрочку для складання екзаменаційної сесії та держатестації у навчальних закладах на вказаний період.

Закон України від 03.07.14 р. 1575-VII набуде чинності з 24.07.14 р. («Голос України» від 23.07.14 р. № 138).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!