Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Будівництво та експлуатація бюветів

June 11, 2013

Відповідно до Закону «Про питну воду та питне водопостачання» затверджено Порядок будівництва та експлуатації бюветів, які входять до складу нецентралізованих систем постачання питної води. Даний Порядок не поширюєтьсяна експлуатацію свердловин питного водопостачання, які розташовані на територіях присадибних, дачних і садових ділянок, що перебувають у приватній власності або у власності садівницьких товариств. 
Нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт бюветів здійснюється відповідно до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» суб`єктами господарювання, що є власниками або користувачами земельних ділянок, відведених під забудову. 
Для забезпечення споживачів у бюветах використовується проточна питна вода, що відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10. При цьому, суб`єкти господарювання, що здійснюють експлуатацію бювета, зобов`язані інформувати споживачів про якість питної води, зокрема у місцях розташування бюветних комплексів. 
Крім того, внесено зміни до переліку об`єктів будівництва, для проектування яких містобудівні умови та обмеження не надаються, зокрема п. 3 викладено як «артезіанські свердловини, свердловини та бювети» (раніше – «артезіанські свердловини, свердловини та споруди бюветних комплексів (альтанки, насосні станції, обладнання)»).

Наказ Мінрегіонбуду та ЖКГ від 24.04.13 р. № 167 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 18.06.13 р. № 43).

Нагадаємо, бювет - інженерна водозабірна споруда для забезпечення споживачів необробленими (крім знезараження води методом ультрафіолетового опромінення) міжшаровими напірними (артезіанськими) або безнапірними підземними водами, до складу якої входять свердловина, розподільна колонка та спеціальне приміщення або павільйон.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!