Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Будівництво житлового будинку не закінчено: житлово-будівельний кооператив повинен сплатити податок на прибуток

September 18, 2017

неприбуткових організацій, що відповідають вимогам п. 133.4 Податкового кодексу (далі – ПК) і не є платниками податку, можуть бути віднесені, зокрема, житлово-будівельний кооператив (далі – ЖБК) (із першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому здійснено прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку і такий житловий будинок споруджувався або придбавався житлово-будівельним (житловим) кооперативом).
Отже, ЖБК, який не закінчив будівництво житлового будинку, і якщо такий житловий будинок не прийнятий в експлуатацію, є платником податку на прибуток.
Об'єктом обкладення податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до НП(С)БО або МСФЗ на різниці, які виникають відповідно до положень ПК.
ПК не передбачено коригування фінрезультату до оподаткування на різниці, що виникають на суми пайових внесків, сплачених членами (асоційованими членами) житлово-будівельного кооперативу на користь ЖБК. Такі операції відображаються згідно із правилами бухобліку при формуванні фінрезультату до оподаткування.

Лист ДФС від 08.09.17 р. № 1872/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!