Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Будівельна діяльність: поліпшено умови

May 12, 2017

12 травня набули чинності зміни щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності.
Зокрема, із Кодексу цивільного захисту виключено положення, згідно з якими:
• замовники будівництва отримують на безоплатній основі в центральному органі виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері цивільного захисту, вихідні дані в порядку, визначеному Законом України від 17.02.11 р. № 3038-VI «Про регулювання містобудівної діяльності» (далі – Закон № 3038);
• центральний орган виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері цивільного захисту, надає на запити замовників вихідні дані та вимоги, необхідні для розроблення та проектування інженерно-технічних заходів цивільного захисту.
Законом також визначено, що заходи цивільного захисту об'єктів будівництва визначаються у проектній документації відповідно до будівельних норм.
Крім цього, надано нове визначення поняттю «технічні умови», що вживається в Законі № 3038. Технічні умови – це комплекс умов та вимог до інженерного забезпечення об'єкта будівництва, які повинні відповідати його розрахунковим параметрам щодо водопостачання (з урахуванням потреб забезпечення пожежогасіння), тепло-, електро- та газопостачання, водовідведення, зовнішнього освітлення, відведення зливових вод та телекомунікації.

Закон України від 13.04.17 р. № 2020-VIII набув чинності з 12.05.17 р. («Голос України» від 11.05.17 р. № 83).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!