Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Страхові виплати переселенцям з Криму і зони АТО у 2015 році

January 23, 2015

Затверджено Порядок надання страхових виплат, фінансування витрат на медичну та соціальну допомогу, передбачених загальнообов`язковим державним соцстрахуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання для осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення АТО.
Особи, які тимчасово переміщені, мають право на призначення та/або продовження раніше призначених страхових виплат, страхових витрат на медичну та соціальну допомогу за фактичним місцем проживання (перебування), що підтверджується довідкою про взяття на облік особи, яка переміщується, за формою, наведеною в додатку до Порядку, затвердженому постановою КМУ від 01.10.14 р. № 509 (далі - довідка про взяття на облік),
У разі відсутності довідки про середню заробітну плату (доход), копії трудової книжки або витягу з неї, довідки про розмір пенсії по інвалідності (якщо вона призначена) унаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання (у тому числі про розмір одержуваних надбавок) робочий орган виконавчої дирекції Фонду використовує відомості Реєстру застрахованих осіб Держреєстру загальнообов`язкового державного соцстрахування (далі - Реєстр).
У разі відсутності в Реєстрі вищезазначених відомостей щомісячні страхові виплати особам, які тимчасово переміщені, призначаються виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, на дату звернення. Після надходження необхідних документів сума страхових виплат підлягає перерахуванню.
У разі чергової зміни фактичного місця проживання (перебування) особа, яка тимчасово переміщена, зобов`язана повідомити протягом 10 календарних днів з дати зміни місця фактичного проживання (перебування) робочий орган виконавчої дирекції Фонду, який здійснює йому страхові виплати шляхом подання заяви особисто або надсилання рекомендованим листом (з описом вкладеної до нього такої заяви) про припинення йому виплат у зв`язку зі зміною місця проживання (перебування). Копія такої заяви або підтвердження надсилання рекомендованого листа подається робочому органу виконавчої дирекції Фонду за новим місцем фактичного проживання (перебування).
У разі закінчення права на отримання страхових виплат та за умови подання необхідних документів, що підтверджують право на продовження страхових виплат (продовження дії довідки МСЕК, довідки про продовження навчання, інших документів, що підтверджують право на продовження страхових виплат), робочий орган виконавчої дирекції Фонду за фактичним місцем проживання (перебування) видає постанову про продовження щомісячної страхової виплати за фактичним місцем проживання (перебування) на строк дії довідки про взяття на облік, але не більше строку, на який особа має право на страхові виплати.

Постанова ФСС від НВВ від 11.12.14 р. № 20 набуде чинності з дня опублікування.

Новини за темою:
Єдиний облік переселенців з Криму та зони АТО: є порядок.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!