Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Страхування майнових ризиків при розробці родовищ нафти та газу

January 31, 2014

Затверджено Порядок і правила проведення обов`язкового страхування майнових ризиків під час промислової розробки родовищ нафти і газу у випадках, передбачених Законом України "Про нафту і газ".
Документом визначено, що обов`язкове страхування майнових ризиків під час промислової розробки родовищ нафти і газу у випадках, передбачених Законом України "Про нафту і газ" (далі - обов`язкове страхування), проводиться з метою забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної страхувальником навколишньому природному середовищу внаслідок аварії чи технічних неполадок, а також за пошкодження державного майна, що було надане в користування, протягом строку промислової розробки родовищ нафти і газу.
Зокрема, предметом договору обов`язкового страхування є майнові інтереси, які не суперечать закону і пов`язані з відшкодуванням шкоди, заподіяної страхувальником навколишньому природному середовищу протягом строку промислової розробки родовищ нафти і газу.
Договір обов`язкового страхування укладається у письмовій формі строком на 1 рік відповідно до Типового договору.
Страхова сума за одним договором обов`язкового страхування становить:
- у разі, коли обсяг видобутку страхувальником на рік становить більш як 100 млн. куб. метрів газу або 15 тис. тонн нафти та газового конденсату - 10 млн. НМДГ на момент визначення її конкретного розміру;
- у разі, коли обсяг видобутку страхувальником на рік становить від 20 млн. куб. метрів газу або 3 тис. тонн нафти та газового конденсату до 100 млн. куб. метрів газу або 15 тис. тонн нафти та газового конденсату - 6 млн. НМДГ на момент визначення її конкретного розміру;
- у разі, коли обсяг видобутку страхувальником на рік становить менш як 20 млн. куб. метрів газу або 3 тис. тонн нафти та газового конденсату - 4 млн. НМДГ на момент визначення її конкретного розміру.

Постанова КМУ від 13.11.13 р. № 979 набуде чинності з дня офіційного опублікування.
[d1167] 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!