Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Стимулююче регулювання водопостачальників

October 21, 2013

Затверджено Порядок визначення регуляторної бази активів суб`єктів природних монополій, що здійснюють господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення.
Встановлено: механізм визначення регуляторної бази активів ліцензіатів; групи активів, що входять до складу регуляторної бази, строки їх корисного використання та метод нарахування амортизації для розрахунку необхідного доходу від здійснення діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення на принципах стимулюючого регулювання.
Облік регуляторної бази активів ведеться окремо за видами діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення. При цьому, облік регуляторної бази активів, введених до переходу на стимулююче регулювання, ведеться окремо від обліку регуляторної бази активів, введених після такого переходу.
У складі регуляторної бази активів враховуються власні та отримані на умовах фінансового лізингу об`єкти і орендовані цілісні майнові комплекси, які віднесені до складу основних засобів, основні засоби, отримані на праві господарського відання чи праві оперативного управління, інші необоротні матеріальні активи, а також нематеріальні активи, що безпосередньо використовуються ліцензіатом для здійснення діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення. Регуляторна база активів ліцензіата обліковується за первісною та залишковою вартістю і визначається на початок кожного року регуляторного періоду як зміна з дати переходу до стимулюючого регулювання вартості та складу активів відповідно до п. 2.5 р. II Методики формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на принципах стимулюючого регулювання.

Постанова Нацкомпослуг від 20.09.13 р. № 170 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 22.10.13 р. № 79).


Новини за темою:

Стимулююче регулювання теплопостачальників

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!