Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Ставки ЄСВ для роботодавців можуть бути знижені

April 11, 2014

Верховна Рада зареєструвала законопроект від 09.04.14 р. № 4673, яким пропонується з 01.07.14 р. така схема обчислення суми ЄСВ, що підлягає оплаті:
- на суму заробітної плати та інших доходів працівника, що не перевищує п’ятикратний розмір законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для працездатних осіб (у 2014 році – 1218 х 5 = 6090 грн.), ЄСВ нараховується за базовими ставками, які пропонується встановити в межах 18,38 – 24, 84 %;
- на суму заробітної плати та інших доходів працівника, що перевищує п’ятикратний розмір законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для працездатних осіб, ЄСВ нараховується за ставкою 7 %;
- максимальна величина бази нарахування ЄСВ дорівнює 17 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1218 х 17 = 20706 грн.).
Законопроектом передбачається введення обов’язкового письмового повідомлення працівників за встановленою формою при кожній виплаті заробітної плати про розміри зарплати з розшифруванням за видами виплат, розміри і підстави відрахувань та суми заробітної плати, що підлягає виплаті.
На думку законотворців, роботодавці, що зараз змушені виплачувати заробітну плату в конвертах через податки та збори, які значно перевищують рентабельність підприємств, отримають можливість платити її легально. Як наслідок, суттєво збільшаться надходження коштів до державного та місцевих бюджетів.

За матеріалами офіціального веб-порталу ВР України.


Новини за темою:

Процедура обчислення та сплати ЄСВ підприємцями буде спрощена

Підприємці 1 та 2 груп, яких мобілізовано, звільняються від сплати ЄСВ

Зміни у порядку зарахування ЄСВ в рахунок майбутніх платежів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!