Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Ставки екологічного податку: хто за що платить

July 17, 2014

Міндоходів нагадує платникам екологічного податку, що з 1 січня 2014 року (для виробників електроенергії на теплоелектроцентралях та теплоелектростанціях – з 1 січня 2016 року) за податковими зобов’язаннями з екологічного податку ставки становлять 100 % від ставок, передбачених ст. 243 –246 ПК.
З прийняттям Закону «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» з 01.04.14 р. на 8,3 % зросли ставки екологічного податку, які передбачені ст. 243-248 ПК.
Також, у зв’язку з прийняттям Закону «Про внесення змін до  Податкового кодексу України щодо відміни екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль» з 18 квітня 2014 року екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів було скасовано.
Враховуючи зазначене, платники екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів – особи, що здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України, при визначенні податкових зобов’язань за ІІ квартал 2014 року у податковій декларації вказують кількість реалізованих транспортних засобів на внутрішньому ринку України за період з 01.04.14 р. по 17.04.14 р. (включно).

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів в м. Києві.

Новини за темою:
Особливості адміністрування екологічного податку у 2014 році
Екоподаток у класифікації доходів бюджету
Екоподаток-2014: приклад заповнення декларації сільгосппідприємствами
Не плануєте сплачувати екоподаток – подайте заяву

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!