Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Ставка ПДФО та ЄСВ для ІТ-спеціалістів буде зменшена

May 6, 2014

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 4805, яким передбачається на період з 1 січня 2015 року до 1 січня 2023 року встановлення 5 % ставки ПДФО та 5 % ЄСВ з заробітної плати та інших винагород за трудовими договорами працівників-професіоналів в галузі програмування суб’єктів ІТ-індустрії.
При цьому передбачається, що сума ПДФО таких працівників за ставкою 5 % не може бути меншою, ніж сума податку за ставкою 15 % з двох розмірів мінімальної заробітної плати, а розмір ЄСВ за ставкою 5 % - меншим, ніж розмір ЄСВ з двох мінімальних зарплат за звичайною ставкою.
Законопроектом обмежується перелік видів економічної діяльності з реалізації товарів, виконання робіт та надання послуг в ІТ-індустрії в цілях визначення наявності права суб`єкта ІТ-індустрії на застосування особливостей оподаткування.
Одночасно законопроектом запроваджується застосування спеціального коефіцієнту при нарахуванні соцвиплат для працівників-професіоналів суб’єктів ІТ-індустрії, доходи яких оподатковувалися за зниженими ставками ПДФО та ЄСВ.
Прийняття законопроекту дозволить підвищити рівень конкурентоспроможності українських ІТ-послуг, збільшити валютну виручку українських ІТ-компаній, стимулювати їх розширення, а також збільшити дохідну частину місцевих бюджетів та соціальних фондів через виведення з тіні заробітної плати програмістів в ІТ-галузі.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.


Новини за темою:

Суб’єкти індустрії програмної продукції подають дві декларації

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!