Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Статзвітність з праці, якщо є мобілізовані працівники. Порада від експерта редакції

August 1, 2014

Нагадуємо усім роботодавцям, які виплачують зарплату працівникам, що вони не повинні забувати про обов`язок звітувати перед органом статистики. А саме, надавати Звіт із праці. Форма № 1-ПВ (місячна) та форма № 1-ПВ (квартальна) затверджені наказом Держкомстату від 07.08.13 р. № 239.

Нагадаємо, що обидва звіти повинні подаватися у строк не пізніше 7 числа після звітного періоду. Наприклад, граничний строк подання звіту за III квартал – 7 жовтня. Завважте: граничний строк подання місячного звіту за липень 2014 року – 7 серпня.

Хотілося б звернути увагу тих роботодавців, у яких працівники були призвані до армії у зв`язку з частковою мобілізацією, що при заповненні цього звіту слід брати до уваги особливі нюанси. Зазначимо їх.

Не зважаючи на те, що працівники, які проходять військову службу за призовом при мобілізації, не переривають трудові відносини з роботодавцем, але до середньооблікової чисельності штатних працівників не включаються. Також вони не відображаються в показниках руху кадрів і фонду робочого часу. Тому:

– у формі № 1-ПВ (квартальна) такі працівники повинні бути відображені тільки в рядку 3070 «Облікова кількість штатних працівників на кінець звітного періоду»;

– у формі № 1-ПВ (місячна) в показнику рядка 1010 «Середня кількість усіх працівників в еквіваленті повної зайнятості» ці працівники не беруть участі, оскільки вони не зайняті в трудовій діяльності. При цьому нарахована їм середня зарплата виплачується з фонду оплати праці всіх працівників. Тому показник рядка 1020 «Фонд оплати праці всіх працівників» не повинен зменшуватися на суму зарплати, яка виплачується мобілізованим працівникам.

В інших рядках цієї форми, у тому числі у рядку 1040 «Середньооблікова кількість штатних працівників», мобілізовані працівники не відображаються.

 

Новини за темою:

Як здавати форму № 1-ПВ за наявності заборгованості по зарплаті

Як мобілізованих працівників відображати у звіті з праці?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!