Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

3-й етап конкурсу «Кращий бухгалтер України – 2017» – останній крок до перемоги!

October 24, 2017

Наш конкурс вийшов на фінішну пряму. Підсумки перших двох етапів уже підбито, реєстрація нових учасників не здійснюється.
Щиро вітаємо всіх конкурсантів, які успішно подолали два етапи і набрали достатню кількість балів для проходження на третій етап!

Упевнені, що цей етап буде для вас найбільш цікавим. Адже ваше завдання – написати творчу роботу (міні-твір) на тему: «Як навчити фінансової грамотності менеджерів та яку вигоду від цього можуть отримати бухгалтерія та підприємство в цілому?».

У чому полягає проблема. Менеджери українських компаній ніколи не були сильні в питаннях фінансового менеджменту та бухгалтерії. Тому вони часто неправильно використовують кошти, за які несуть відповідальність. Взаєморозуміння бухгалтерських (фінансових) служб із менеджерами (керівниками) інших підрозділів нерідко знаходиться на низькому рівні, що заважає вирішувати фінансові питання з максимальною користю для компанії, а також призводить до невиправданих матеріальних втрат.
Як вирішити проблему. Потрібно організувати додаткове навчання менеджерів, щоб підвищити їх фінансову грамотність.

Завдання учасникові конкурсу. Запропонуйте, як краще організувати навчання менеджерів. Чим тут можуть допомогти співробітники бухгалтерії й особисто ви як бухгалтер. У своїй роботі опишіть:
яка сьогодні ситуація на вашому підприємстві: чи доводиться вам стикатися з низькою фінансовою грамотністю менеджерів, у чому це проявляється, наведіть конкретні приклади;
чого потрібно навчати менеджерів: які знання вони повинні отримати в галузі основ бухгалтерського обліку та фінансового менеджменту;
хто повинен їх навчати та як їх потрібно навчати: яким повинен бути внесок у навчання співробітників бухгалтерської (фінансової) служби самого підприємства, чи потрібно для проведення навчання залучати сторонніх експертів-консультантів та з яких питань. Викладіть свою думку із цього питання і розкажіть про досвід вашого підприємства в навчанні менеджерів;
як побудувати ефективне спілкування бухгалтерії з керівником і менеджерами інших підрозділів та з яких питань: чи є позитивний досвід вирішення цієї проблеми на вашому підприємстві; чи залучаєте ви менеджерів до процесу формування та зміни облікової політики для управлінського обліку, розробки структури й вибору періодичності складання управлінських звітів, і якщо залучаєте, то яку конкретно інформацію ви хочете від них отримати.

Докладні вимоги до змісту, оформлення та порядку подання творчої роботи викладено в листі, який кожний учасник 3-го етапу, сподіваємося, уже отримав на свою електронну пошту. Готові роботи приймаються до 13.11.17 р. включно.

Творчу роботу буде оцінювати незалежне журі, яке складається із представників державних органів, переможців і фіналістів конкурсів «Кращий бухгалтер України» минулих років, представників редакцій видань ВКК «Баланс-Клуб» і бухгалтерів-практиків (повний склад журі представлено на сайті).

За підсумками оцінки журі будуть відібрані 10 кращих робіт, автори яких і стануть переможцями конкурсу «Кращий бухгалтер України». Церемонія нагородження топ-10 кращих бухгалтерів відбудеться в Міністерстві фінансів України. Усі переможці отримають сертифікат «Головний бухгалтер – партнер керівника і держави» і подяку Міністерства фінансів України.

Бажаємо вам творчого натхнення! Сподіваємося, що робота над завданням дозволить повною мірою проявити ваші знання, досвід, управлінські навики, уміння нестандартно вирішувати проблеми. Вашими кращими рекомендаціями ми обов'язково поділимося з усіма бухгалтерами України.

Дерзайте, починайте роботу прямо зараз. Перемога вже близько!

З повагою
оргкомітет 5-го щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий бухгалтер України»

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!