Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Строк подання заяв на монетизацію субсидій продовжено

September 14, 2017

Строк подання заяв продовжено до 1 листопада 2017 року, якщо така заява не була подана до 1 вересня через не залежні від отримувача причини. Це допоможе громадянам реалізувати своє законне право на отримання виплат.
Крім того, урегульовано питання впливу заборгованості на рішення про перепризначення субсидій на наступний опалювальний період.
Тобто якщо станом на сьогодні субсидія не призначається на наступний період за наявності простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, поки така заборгованість не буде погашена або укладено договір про її реструктуризацію.
Проте існують непоодинокі випадки, коли громадяни оскаржують у судовому порядку виставлену надавачем послуги суму заборгованості і тому відмовляються сплачувати відповідні кошти та укладати договір реструктуризації.
Таким чином, до винесення рішення суду по суті, розмір заборгованості, що оскаржується, не береться до уваги, а субсидія перепризначається на наступний опалювальний період.

Постанова КМУ «Про внесення змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» набуде чинності з дня опублікування.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!